Меню
  • METRO CAFE BAR
  • Академія DTEK
  • CHORNOZEM
  • DRANKA
  • Inside. Out. iSaloni 2019
  • ÉTÉ HOUSE
  • STEPPE
  • FUJIWARA YOSHI
  • SKLO APARTMENT
  • DELTA HOUSE
  • BROWN EYES
  • CARAMEL
ОБ'ЄКТофіс+квартира
локаціяБіла Церква, Україна
площа175, 6 м кв
клієнт аграрна фірма STEFES
задача об'єднати під одним дахом офіс великої аграрної компанії та житловий будинок її засновників

ІСТОРІЯ І РІШЕННЯ

Клієнтом є компанія STEFES, яка спеціалізується на захисті рослин. Проект досить зелений. Біля входу є буряки, 6-ти метрова «жива» стіна і мінімалістична лампа з рослинами над робочою зоною. Енергоефективність була важливою. Новий STEFES включає в себе сонячні колектори на даху, системи захисту від сонця та тепловий насос.

Під похилим дахом цього будинку розміщуються робочі зони та приватна квартира власників. Мінімалістична двоповерхова коробка призначена для житлових кімнат працівників та технічних приміщень для зберігання.

title
title
title
title
title

Для зонування використовуються різні матеріали. Наприклад, кімнату безпеки було сховано в мідній коробці. Дерево - це сполучна лінія. Архітектори розбирали балки з будівлі, яка стояла на місці нового офісу, і використовувала їх для обробки стін.

title
title

Зал для проведення засідань складається зі смарт-скла. Система змінює оптичні властивості від прозорого до матового, якщо існує потреба в конфіденційності. Завдяки розсувній системі кімната може бути розширена для лекцій або інших спільних заходів.

title
title
title
title

Стіни ванної кімнати ми прикрасили керамічними «медовими стільниками» - черепицею з лімітованої колекції, яку ми створили і виготовили власноруч.

title

Білий офісний стіл цінний для власників як пам'ять. Це перший стіл компанії, куплений відразу після заснування. Аби виготовити шестиметровий столик для зустрічей, ми обрали дошку з ясеня, чий вік перевищує 150 років. Мідні лампи над ним - це речі, які ми також спеціально розробили для STEFES. Вони однотипні.

title

Мінімалістична кухня має функціональний консольний бар. Це стіл-трансформер з підйомною частиною для збільшення кількості місць.

Жива стіна грабу оточує внутрішній дворик.

title
title

"Коли почалася наша робота, був пустир та одне абрикосове дерево. Тепер замовники мають свій власний міні-ліс з грибами та іншими деревами замість паркану. За живою огорожею ми посадили 12-метрові ялиці та сосни, щоб ізолювати зону ", - Ілля Товстоног, головний архітектор Sergey Makhno Architects.

title
title
title
title

    Куратор проекту: Ілля Товстоног

    Слідкуйте за нами на Behance, а також підписуйтесь на Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter та Youtube, щоб бути в курсі свіжих новин.