Меню
  • STEPPE
  • FUJIWARA YOSHI
  • SKLO APARTMENT
  • DELTA HOUSE
  • BROWN EYES
  • CARAMEL
  • CHINESE RESTAURANT
  • KOTY HOUSE
  • DORNBRACHT
  • RUF
  • LIVE ART
  • WHITE KINGDOM
ОБ'ЄКТресторан
локаціяКиїв
площа800 м кв
клієнт Фудзівара Йошіхіро, шеф-кухар
задача Якісно донести японську філософію, а не прокричати її шаблонними речами
Йдіть за часенами.

І ви потрапите в найбільший японський ресторан в Україні, спроектований дизайн-студією Sergey Makhno Architects на замовлення шеф-кухаря Фудзівари Йошіхіро.

Fujiwara Yoshi — це 800 квадратних метрів лабіринту, створеного для того, щоб заблукати у величі японської культури і навіть не намагатися знайти вихід. Погляди будуть у полоні деталей, — спробуйте помітити кожну.

title
title
title

«Цей проект для мене особливий. Японія — моє місце сили. Це країна, в яку я закохуюся по-новому кожного разу, коли подорожую туди. І щоразу хочеться ще. Тому я був щасливий перенести частинку своєї любові в серце України. Нашим головним завданням було якісно донести японську філософію, а не прокричати її шаблонними речами. Дизайн ресторану — це затишок, продиктований Японією, але прочитаний українською душею», — говорить Сергій Махно, засновник студії Sergey Makhno Architects.

title

Лабіринт тягнеться повз терасу-сад. Панорамні вікна заливають її повінню денного світла. Попід чорною стелею витають авторські світильники від Махно: мінімалістичні Gemini та лаконічно-керамічні Runa, а якщо зазирнути в лампи Lakuna, можна побачити саму Японію. Торшери, виконані у вигляді часену (вінця для чаю матча), сіють м’яке світло прямо у тарілки гостей.

title
title

Сад кидає тіні на посадкові місця. Коли будете сидіти за столиком, обов’язково зловіть кілька. Алея з бонсаїв, які були привезені з маленького містечка під Токіо, веде до морського та прісного акваріумів, за якими сховався нескромно масивний стіл для оброблення тунця.

title
title
Звертайте праворуч.

Cуші-бар вже готує вам instant-роли під лампами-фудзіямами. Їх особисто спроектував Сергій Махно, споглядаючи на білогриву японську гору вживу. В одній татамі-кімнаті замість ламп — димарі, а в іншій — пишнотіла мідна квітка. Можна почути, як вони розповідають про сонце, що ховається за дахами у японських садах. Для бізнес-переговорів є окреме приміщення з деревом на стінах, підлозі та стелі — щоб ніхто не підслуховував. А у великому бенкетному залі під маківками ламп в’ється стіл.

title
Тепер наліво.

Під бамбуковими бруньками часенів за столи повсідалися м’яко-кремові крісла та стільці. Усе зроблено спеціально для цього ресторану. Поряд розмістилася зона темпура та робата-грилю. В татамі-кімнаті #3 на стіні, стільцях та у вікні розкинулося небо, а ікебани лоскочуть гостей квітами-гілками. Керамічні бочки з саке та пасмо винного холодильника підказують, що буде далі. Далі буде трохи п’янко, — під легкою градованою тканиною в обіймах травертину дзвенить бокалами бар. Якраз вчасно, бо кам’яні плити на стіні починають розповідати “Сто поем ста поетів”.

title
title
title
title

«Більшість японських ресторанів — камерні, невеликі й безумовно затишні. Тому ми приділили значну увагу плануванню, згідно якого, за побажанням замовника, можна вмістити до 250 відвідувачів одночасно. І все ж, тут зберігається атмосфера затишку та умиротворення», — зазначає Ілля Товстоног, головний архітектор Sergey Makhno Architects.

title
title
title
title

Fujiwara Yoshi — японський ресторан з українською душею. Це лабіринт, з якого не хочеться вибиратися. Тут естетика вальсує з функціональністю, сопілки стали світильниками, квіти ростуть зі стелі, а мох — в тарілках. Це місце, щоб затримувати погляди, тамувати подихи і смакувати Японією.

Йдіть за часенами і ви ніколи не заблукаєте.

    Куратор проекту: Сергій Махно, Ілля Товстоног

    Слідкуйте за нами на Behance, а також підписуйтесь на Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter та Youtube, щоб бути в курсі свіжих новин.