background
0%
Звук: вимкнено
image
Статті

Ті, що обрали ліс

Одвічне питання — гори чи море? Сьогодні ми будемо адвокатами гострокутних хребтів і струнких сосон. Підібрали топ-7 будинків у лісі: будувати можна так, щоб не вирубувати гектари лісу. І совість чиста, і зайнятися завжди буде чим. Досліджуйте гірські стежини або ж цілий день розглядайте верхівки сосон — ліс просить вас зробити лише одне — розслабитися і відпустити все буденне.

Спойлер: один із будинків можна придбати.

Treehotel або дитячі мрії живуть тут

На старт, увага, ви на борту «Treehotel». Сімейна пара Jonsson-Lindvall вже мала власний готель у рідному місті, але після випадкової зустрічі з відомими скандинавськими архітекторами вирішили побудувати готель на деревах просто для того, щоб дорослі частіше могли відчувати себе дітьми. Цей Treehotel розташувався в сосновому лісі біля річки Луле в селищі Харадс, що на півночі Швеції. Серед струнких сосон тут можна натрапити на тарілку НЛО, кабіну космонавта, будиночок гномів та пташине гніздо — вибирайте, що вам більше до вподоби.

image
image
image

Архітекторами виступили Inrednin Gsgruppen, Snøhetta, Tham + Videgård Arkitekter, SandellSandberg, Cyrén & Cyrén, Inrednin Gsgruppen, Rintala Eggertsson Architects.

В інтер’єрі використали лише екологічно чисті матеріали, а будівельні технології обиралися з огляду на те, щоб мати найменший вплив на екологію. Навіть каналізаційної системи немає — вміст туалетів спалюється при температурі 600 градусів.

image

Зараз опинитися в номері на двох у скляному будинку коштує 460 євро за добу. Але красою лісу не обмежились, розваги тут пропонують на будь-який смак. У комплексі є ресторан, сауна та джакузі, йога, рафтинг, походи, тур по самому готелю. Можна навіть відправитися на пошуки лосів або сфотографувати північне сяйво.

image
image

ФОТО: NICK HUFTON

Mill Valley Cabins або місце, куди тікати

2010

Американські архітектори Feldman Architecture спроектували цей дует будинків-кабін для вже існуючого каліфорнійського будинку, аби у господаря було місце для творчості та усамітнення.

image
image
image

У верхній кабіні-майстерні він буде малювати, в нижній — займатися йогою та медитувати. На даху нижньої — сад. Тому дивлячись із вікон верхньої частини, нижню будівлю помічаєш не одразу — суцільний ліс. Та й взагалі усвідомити, що під живими рослинами розташувався будинок не архітекторському оку важкувато. Цього і прагнули власники — бути в гармонії з лісом, не порушивши його цілісності.

image
image
image

ФОТО: JOE FLETCHER

The Friesen Wong House або будинок зі скелі

2014

Перед архітекторами із D’Arcy Jones Architects була нелегка задача. У стінах цього будинку подружня пара медиків із відділення швидкої допомоги мали забути про все після тяжкого робочого дня.

image
image

Дім ідеально вписався у місцевий пейзаж. Він гармонійно поєднався з лісом — споруда ніби сама є і деревом, і продовженням скелі, на якій розташувалася. Бетонний каркас оздобили обпаленими ялиновими дошками та сталевими листами.

Жодних сирен, ніякого поспіху.

image

ФОТО: UNDINE PROHL + MARTIN TESSLER

MG2 House або повторюючи лінії

2015

Цю резиденцію площею 830 квадратних метрів збудували в Канаді архітектори Alain Carle Architecte, надихнувшись природним ландшафтом і сільськими традиціями.

image
image

Пологий схил ділянки ніби сам спроектував будівлю саме такої незвичної форми. Вона складається з чотирьох корпусів, а центральна частина просвічується як на долоні, впускаючи в середину максимальну кількість денного світла та природи.

image
image

Незважаючи на те, що архітектори вирішили роз’єднати всі частини будинку, його цілісність не постраждала, а навпаки — надала будинку особливої гармонії з природним ландшафтом. І максимальна лаконічність в матеріалах: лише дерево та сталь.

image
image

ФОТО: JAMES BRITTAIN

Будинки майбутнього в Італійському лісі

2018

Міланська студія Peter Pichler Architecture розробила концепцію екологічно чистих домівок на деревах в Італійських Доломітових Альпах.

image

Самі архітектори кажуть, що проект задуманий як форма туризму «slow down», в якій пріоритетом є інтеграція архітектури в природу. Вони вважають, що майбутнє туризму безпосередньо пов’язане зі стосунками людини і природи.

image
image

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ: PETER PICHLER ARCHITECTURE

Мамо, купи Planchonella House

2014

Цей дім виріс у тропічних лісах Австралії. Був спроектований архітектором Jesse Bennett разом з дружиною Anne-Marie Campagnolo. Вони хотіли створити надихаюче та радісне місце для своєї сім’ї, де б вони могли жити в природі.

image
image

Так з’явилися 240 квадратних метрів гарного настрою та домашнього затишку. Тільки плани змінилися, а будинок залишився. Тепер його можна купити, ціна стартує від 4 млн доларів.

image
image
image

ФОТО: SEAN FENNESSY

Forest House або усім бетон!

2018

Архітектурне бюро Besonías Almeida Arquitectos зробили те, що ми так сильно любимо. Весь будинок та меблі, окрім диванів та стільців, тут виконані із бетону.

image
image

Територія густо поросла акаціями, соснами та іншими деревами — ландшафт заспокійливий і водночас вражаючий. Складність будівництва полягала в тому, що ця ділянка знаходиться на гірській місцевості, тому архітектори запропонували спроектувати будинок з трьох модулів, розміщених на різних рівнях.

Така ступінчаста конструкція не тільки дозволила вирішити проблему з перепадом висот, але і створила унікальний візуальний вигляд споруди.

image
image

ФОТО: FEDERICO KULEKDJIAN

image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

#makhno_architour: ТОП-5 сучасних будівель Гонконгу

05.07.19

Статті

image

#makhno_architour: топ-3 сучасних будівель Кракова

29.01.19

Статті

Drag