background
0%
Звук: вимкнено
image
Статті

50 стільців, круглий офіс і годинник

Окі Сато заснував Nendo в Токіо в 2002 році. Сьогодні це одна з найпопулярніших та концептуальних дизайн-студій світу, яка за допомогою простих форм і ліній може розповісти про складне. Ми піддивились, що створили Nendo в 2016 році.

image

КРУГЛИЙ ОФІС/ ROLLING WORKSPACE

В одному місті, в одному офісі жив-був квадратний білий стіл. У Nendo вирішили, що настав час переписувати казку про стандартний робочий інтер’єр і створили середовище, що стимулюватиме творче мислення.

image
image

Нові робочі поверхні округлились і стали мобільні. За версією японської студії їх можна взяти на брейншторм до концеренц-залу чи навіть покотити з собою на обід. До того ж, за потреби настільні дошки можуть слугувати офісними перегородками.
Концепцію круглого офісу презентували на виставці меблів та обладнання Orgatec 2016 в Кельні.

image

ШМАТОК ЧАСУ/ SLICE OF TIME

Футуристична інсталяція для бренду Panerai. Дизайнери змоделювали надсучасну годинникову майстерню, у якій наочно показали кожен щабель виробництва. Відвідувач міг відчути хід хвилин, годин, тижнів як фізичний об’єкт, а не абстрактний аспект повсякденного життя.

image
image

Назву втілили буквально. Використавши процес екструзії, виготовили 16-метрову пластикову трубу, від якої відрізали годинникові корпуси. Кожен відвідувач отримував у подарунок унікальний годинник. Розмір виробу визначали залежно від віку, показник якого конвертували в міліметри.

image
  • КОЖНІ П’ЯТЬ ХВИЛИН НА СВІТ З’ЯВЛЯВСЯ НОВИЙ ГОДИННИК

image

МАНГА-СТІЛЬЦІ

50 стільців із полірованої сталі створені за мотивами японських коміксів манга. Вони ілюструють емоції, дії, мовлення героїв. Один стілець символізує радість, інший – натхнення, третій – стрибок, і так до п’ятдесяти.

image
  • КАРИКАТУРНІ СТІЛЬЦІ ЗАЗНАЛИ РІЗНОМАНІТНИХ ДИСТОРСІЙ​

image
image

Орієнтуючись на абстрактну природу manga, дизайнери не використовували прямі фізичні схожості з коміксами – текстури, колір, форми. Лінії зіткнення дуже тонкі. Наприклад, дзеркальні поверхні предметів відображають реальність так само, як манга втілює навколишню дійсність.

image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

Люди-книги: Аксель Вервордт

11.01.17

Статті

image

Топ-10 проектів Тойо Іто

06.01.17

Статті

Drag