background
0%
Звук: вимкнено
image
Статті

Maison & Objet 2017: комфорт, мінімалізм і білі ворони

Нарешті ми розпакували валізи й готові поділитись враженнями від головної дизайн-виставки осені — Maison & Objet 2017. Розкажемо, чому дизайн — це пластилін, де шукати комфорт і які речі змусили біля себе зупинитись понад мільйон людей.

image
image

Maison & Objet 2017 — це вам не Maison & Objet 2016. Цього року ми вперше приїхали туди не з маленькою валізою і набором зубна-щітка-кофта-про-запас, а з чотирма боксами вагою у 500 кг. Україна була не гостем, а представляла на Maison & Objet власний стенд — “Трансформацію”.

Трансформація — це ми і ще дванадцять промислових дизайнерів. Назва експозиції символізує безперервний процес творення. Дизайн, як пластилін, постійно видозмінюється. Форма провокує форму. Колір породжує колір.

  • Головні слова на Maison & Objet 2017: комфорт, мінімалізм, трансформація.
image

КОМФОРТ І МЕБЛІ, ЩО ОБІЙМАЮТЬ

Всі люблять, коли м‘яко, зручно і спина від стільця не болить. Тому предметний дизайн сьогодні одягається в дерево, льон, флок, рогожку, велюр. Комфортні кольори — спокійні, пастельні. Форми помітно округлились і, здається, що меблі хочуть тебе обійняти. Це крісла-кокони та гамаки, сферичні дивани та хмароподібні пуфи.

Цьогоріч комфортну “Планету” на Maison & Objet привезли наші друзі MZPA. Своє найкомфортніше крісло ми створили ще у 2014 році. Це “Ботан”, який сьогодні прикрашає головну бібліотеку Києва.

image
image

На фоні загального спокою виділялись химерні стільці-коали Поліни Монтиріні та Алексиса Верстратена для AP Collection. Французький бренд Moona пов’язав комфорт і технології. Їхня дизайнерська подушка підлаштовує температуру під температуру тіла людини.

image

МІНІМАЛІЗМ

image

Дизайнером року на Maison & Objet 2017 став француз Тристан Оєр (Tristan Auer). На виставку він привіз сонячне затемнення — світильник Eclipse. Ми презентували мінімалістичний сталевий стілець із тисячею дірок. Тому до нас підходили не лише пощупати-посидіти. Перераховували. 🙂

Мінімалістичну хімічну лабораторію для кухні показав Том Діксон (Tom Dixon). Нова колекція Bump від британського дизайнера — це скляний посуд, що нагадує мензурки, колби та склянки.

image

ТРАНСФОРМАЦІЯ

Зовні і всередині. Приємно слідкувати, як змінюється сприйняття дизайну. “Щоб красиво” сьогодні на другому плані, дизайнери хочуть вирішувати проблеми і бути корисними.

Наприклад, наш проект Flapjack (Red Dot Award Winner 2017) про ресайклінг. Ми знаємо, що після будівництва завжди лишається глина, бетон, шамот. Вирішили дати матеріалам друге життя і розробили плитку. В офісі хтось сказав “о, як бабусині коржики!”. Так народилась назва.

image
image

Ще один плюс “коржиків” — функціональність. На плитку можна повісити речі у передпокої чи поставити зубні щітки у ванній кімнаті.

БІЛІ ВОРОНИ

image

Окремим блоком ми визначили білих ворон Maison & Objet — все що дивує і провокує.

Відомі “хулігани” Cтудіо Джоб презентували фаст-фуд-меблі. Їхні крісла-бургери й софа у формі хот-дога поповнили колекцію італійського бренду Seletti. А Teamlab поєднали віртуальну реальність (VR) та природу в чашці з чаєм. Підходиш — і бачиш, що вона квітне всередині.

image

Наша плитка Tetrapod, яка отримала Reddot Design Award 2017 — також якоюсь мірою стрибок вище голови. Щоб її створити, ми надихнулись прибережними залізобетонними блоками, які важать кілька тон. Вони ніяк не помістились би в кімнаті 20 м2, тому ми зменшили їх у кілька тисяч разів. Так з’явився домашній тетрапод. Плитка з природньою формою та кольором. У ній — земля, глина, вугілля.

image
image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

Dutch Design Week 2017

05.10.17

Статті

image

На чому сидіти: концептуальні стільці на iSaloni 2017

06.04.17

Статті

Drag