background
0%
Звук: вимкнено
image
Статті

На чому сидіти: концептуальні стільці на iSaloni 2017

Із Франції, Іспанії, Данії, Китаю, Португалії та Нідерландів. Ми зібрали концептуальні стільці, представлені на Milan Design Week 2017, які розробили дизайнери з різних країн.

image

СТІЛЕЦЬ-ВІКНО

Вікно – це не просто прямокутник на стіні. У проекті “Shadows in the Windows” італійський дизайнер Андреа Понті (Andrea Ponti) говорить, що кожне вікно ховає історії людей, які за ним живуть. Вони відпочивають, готують сніданки та вечері, прибирають, сплять, щоразу проектуючи власні контури й тіні на склі.

Вікно – це унікальний пейзаж. Із кадрів та силуетів, світла та відтінків, фактур та кольорів.

image
image

На створення колекції стільців дизайнера надихнули гонконзькі вікна та урбаністичні пейзажі, які вони відкривають. Виготовлені зі сталі предмети подібні між собою, бо складаються з квадратного каркасу та архетипічної форми стільця. 8 дизайнерських об’єктів – 8 сміливих графічних знаків.

  • ПРОЕКТ ПОКАЗУЄ ВЗАЄМИНИ ЛЮДИНИ, МЕБЛІВ ТА ЛАНДШАФТУ. ЦЕ МЕТАФОРА ВІКНА З НАКЛАДЕНОЮ НА НЬОГО ТІННЮ.

image

СТІЛЕЦЬ-НАМЕТ

Насправді проект голландця Христіана Хейкупа (Christian Heikoop) має назву “Glissade”, але зібрати стілець можна, як намет. Плаский предмет складається з 12 частин, серед яких вигнутий металевий стержень і прути різних форм.

Щоб зібрати конструкцію, не потрібні інструменти чи гвинти. Тільки руки. Метал кріпиться за шкіру, створюючи базовий каркас. Конструктивно просто і зрозуміло навіть дитині.

image
image
image

СТІЛЕЦЬ-ТРИКУТНИК

Будинок моди Hermès представив нову лінію предметів для дому. Один із центральних елементів – лаконічний бамбуковий табурет Karumi. Його розробив португальський архітектор Алвару Сіза (Alvaro Siza), а виготовили японські майстри.

Дизайнерський стілець особливий своєю вагою. Точніше її відсутністю. Це відбувається за рахунок того, що всередині бамбукові труби наповнили вуглецевим волокном.

image
image

СТІЛЕЦЬ-ЕВРИКА

Ні, його винайшов не Архімед, а данський дизайнер Тімо Спеллекен (Timo Spelleken).

Мінімалістичний “Еврика” (Heureka) – це стілець-пазл, який можна швидко скласти, коли гостей прийшло більше, ніж ви очікували. І головне – ніяких інструментів, гвинтів та клею.

Рама виготовлена з 8-міліметрового сталевого профілю, який сполучається з дерев’яними пластинами. Швидко зібрати – швидко розібрати і сховати в шафу.

image
image

СТІЛЕЦЬ-АКУЛА

Колекція іспанця Хайме Айона (Jaime Hayon) для Viccarbe тісно пов’язана з фізіогномікою та рухом акул. Спинки стільців м’яко вигинаються і нагадують плавники морських мешканців. Обтягнуті тканиною чи шкірою предмети встановлюють на тонкий металевий каркас – білий, синій, піщаний, чорний.

image
image

СТІЛЕЦЬ-КАТ

Для бренду Driade француз Філіпп Старк (Philippe Starck) розробив аскетичні меблі, основою яких стали знаряддя для катування часів іспанської інквізиції. Колекція називається “Torquemada”, на честь відомого інквізитора Томаса де Торквемади, і складається зі стола та двох дерев’яних стільців.

image
image
image
image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

Мілан на дивані: медузи, квіти та комахи на Milan Design Week

12.03.17

Статті

image

На ти з Ле Корбюзьє

06.02.17

Статті

Drag