Menu
  • DRANKA
  • Inside. Out. iSaloni 2019
  • ÉTÉ HOUSE
  • STEPPE
  • FUJIWARA YOSHI
  • SKLO APARTMENT
  • DELTA HOUSE
  • BROWN EYES
  • CARAMEL
  • CHINESE RESTAURANT
  • KOTY HOUSE
  • DORNBRACHT

STEFES OFFICEOffice

2018
to projects list
type/projectoffice+apartment
locationBila Tserkva, Ukraine
area175, 6 sq m
client agrarian firm STEFES
objective unite under one rooftop the office of a large agrarian company and the house of its founders

THE STORY AND THE SOLUTION

The client is company STEFES that specializes on plant protection. The project is quite green. There are beets near the entrance, a 6-meter living wall, and a minimalist lamp with plants above a working zone. Energy efficiency was important. A new STEFES includes solar collectors on the roof, sun protection systems, and a heat pump.

A house with a sloping roof includes working areas and a private apartment for the owners. A minimalist two-storey box is for living quarters of employees and technical accomodations for storage.

title
title
title
title
title

Different materials are used for zoning. For example, a security room was hidden in a copper box. Wood is a connecting line. The architects disassembled the beams from the building, which stood on the place of a new office, and used them for wall finishing.

title
title

A meeting room is framed with smart glass. The system changes optical properties from transparent to matte if there’s need of privacy. Due to a sliding system the room can be expanded for lectures or other collaborative events.

title
title
title
title

The walls of the bathroom we decorated with ceramic honeycombs - a limited edition tile that we created and manufactured ourselves.

title

A white office table is valuable to owners as a memory. It’s the company's first table bought right after the foundation. For a six-foot meeting room table we picked up the ash board, which is more than 150 years. Copper lamps above it are things that we also developed specifically for STEFES. They are one of a kind.

title

Minimalist kitchen has a functional console bar. It’s a table-transformer with a lifting part to increase the number of seats.

The living wall of hornbeams surround a courtyard.

title
title

When our work started, there was a wasteland and one apricot. Now the owners have their own mini forest with grubs and other trees instead of a fence. Behind the living fence we planted 12-meter long firs and pine trees to isolate the zone.” - Illia Tovstonog, the chief architect of Sergey Makhno Architects.

title
title
title
title

    Curator of project: Illia Tovstonog

    Join us on Behance to appreciate the project!

    And follow our Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter and Youtube pages to keep the track of news.