background
0%
Звук: вимкнено
image
Статті

Мілан на дивані: медузи, квіти та комахи на Milan Design Week

З 4 по 9 квітня в Мілані проходить головна подія у світі дизайну – Milan Design Week 2017. Ми зібрали 5 нестандартних експозицій, якими цьогоріч дивують дизайнери

image

Комахи і колекція A Life Extraordinary від Moooi

Приміщення у 1700 м. кв. і 160 ламп, які палають разом – не єдине, чим вразить Moooi. Бренд зібрав новинки від Марселя Вандерса, Мартена Баса, Луки Нікетто, Бертьяна Пота, Юста ван Блейсвейка і доповнив концептуальну експозицію комахами.

image

Фотографії комах під мікроскопом – авторський проект Левона Бісса. Портрети жуків гіпермасштабували і прикрасили ними виставкове приміщення. Чи вважаємо ми, що вийшло круто? Так.

  • “ЗОБРАЖЕННЯ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ВИТОНЧЕНУ, ТРОХИ ДИВНУ МОВУ, ЩО ВІДОБРАЖАЄ ЖИТТЯ НЕЗВИЧАЙНЕ”, ГОВОРИТЬ МАРСЕЛЬ ВАНДЕРС, ГОЛОВНИЙ ДИЗАЙНЕР MOOOI.

image

Медузи від японської студії Nendo

Медуза – це вода. Вона живе у воді і має на 98% водянисте тіло. Дизайнери взяли цю концепцію за основу і створили незвичайні вази-медузи Jellyfish.

image
image

Проект зветься Invisible outlines. У ньому студія Nendo досліджує, як контури предметів впливають на наше сприйняття. Що є чіткі, а що розмиті обриси? Як ми ділимо простір на “всередині” та “зовні”?

Невагомі вази-медузи з напівпрозорого силікону житимуть у воді. Дизайнери планують занурити 30 об’єктів у величезний акваріум із різноспрямованими потоками. Вази рухатимуться і ще більше нагадуватимуть своїх живих прототипів.

  • “СЕНС НАШОГО ДИЗАЙНУ В ТОМУ, ЩОБ ПОСТАВИТИ ПІД СУМНІВ ЗВИЧНУ РОЛЬ СИМБІОЗУ КВІТКИ, ВОДИ ТА ВАЗИ. ЗРОБИТИ ВОДУ НЕВИДИМОЮ Й ОТОЧИТИ НЕЮ ОБ’ЄКТИ, А НЕ ПРОСТО ПОКАЗАТИ КВІТИ В НАПОВНЕНІЙ ВОДОЮ ПОСУДИНІ.” – КОМЕНТУЄ ПРОЕКТ NENDO

Квіти від COS та Studio Swine

Шведський марка одягу COS та британська студія Swine привезуть у Мілан свою весну. В колаборації бренди створили New Spring – інсталяцію, що розквітає.

image

У центрі експозиції деревоподібна скульптура з наповненими туманом квітами. Кулі лишаються неушкодженими, торкаючись одягу, і красиво лопаються, потрапляючи на шкіру.

На створення проекту дизайнерів надихнула природа, зокрема зміна пір року. За словами зсновників Swine Азуси Муракамі та Олександра Гроуза, 2016-ий приніс багато змін та криз. Їхня інсталяція втілила момент споглядання та спокою.

image
image

Презентують мультисенсорну скульптуру в покинутому кінотеатрі Cinema Arti. Якщо ви не збираєтесь у Мілан, влаштуйте весну в себе на дивані і просто подивіться промо.

Клоуни у проекті Stone Age Folk від Хайме Айона та Caesarstone

Яскраві роботи Хайме Айона зараз на слуху. Не менш яскравим обіцяє бути спільний проект іспанського дизайнера та ізраїльської фабрики Caesarstone. У палаццо Сербеллоні, де колись жили Наполеон із Жозефіною, вони покажуть кварцевий камінь у сорока восьми відтінках.

image
image

Гігантська інсталяція Stone Age Folk (Народ кам’яного віку) виконана у традиційній техніці маркетрі. Метою дизайнера було довести, що кварц краще піддається обробці, ніж граніт чи мармур. Камінь витончили до товщини скла й виліпили з нього складні форми.

Крім образів клоунів Хайме Айон використав птиць, квіти та інші фігури, взяті з фольклору різних культур.

image
image
  • “ЛЮДИ ЗВИКЛИ ДИВИТИСЬ НА CAESARSTONE ЯК НА МАТЕРІАЛ “ДЛЯ КУХОНЬ”, АЛЕ Я РОЗГЛЯДАВ ЙОГО З ТОЧКИ ЗОРУ ХУДОЖНИКА ТА ДИЗАЙНЕРА. Я ХОТІВ СТВОРИТИ ВЛАСНИЙ КОСМОС ОБРАЗІВ, ВИКОРИСТАВШИ КВАРЦЕВИЙ КАМІНЬ БРЕНДУ РАЗОМ ІЗ ТАКИМИ БЛАГОРОДНИМИ МАТЕРІАЛАМИ, ЯК СКЛО ТА МЕТАЛ”. – ХАЙМЕ АЙОН

Машина часу від Лі Брума (Lee Broom)

Інсталяція Time machine присвячена десятиліттю бренду Лі Брума. Британський дизайнер відтворив предмети, над якими він працював весь цей час, у єдиній колірній палітрі й з новою обробкою, яка зробила презентацію цілісною.

Експозицію розташували на каруселі, що символізує плин часу. Карусель постійно рухається, показуючи життєвий цикл бренду та зміни, які з ним відбувались.

image

Центральним елементом експозиції став “дідусевий” годинник із мідним маятником. Традиційний предмет дизайнер модернізував сучасним силуетом. Додав гостроти кутів і різких ліній, характерних архітектурі епохи бруталізму.

image
image
image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

На ти з Ле Корбюзьє

06.02.17

Статті

image

Зелений – новий чорний

05.02.17

Статті

Drag