background
0%
Звук: вимкнено
image
Статті

Зелений – новий чорний

Щороку Інститут кольору Pantone складає палітру з 10 трендових відтінків і оголошує головний колір року, який стане хлібом-сіллю в дизайні. Бо зустрічатиме на кожній обкладинці, в кожному лукбуці та інтер’єрі.

2016-ий спробував зруйнувати стереотип про гендерно забарвлені кольори. Всупереч традиції обирати один колір року, фахівці Pantone оголосили відразу два відтінки – Рожевий кварц (Rose Quartz) та Безтурботність (Serenity). Дівчата перестали боятись рожевих помад, а комбінації пастельно-блакитного прижились не лише у “хлопчачих” спальнях, а й кухнях та вітальнях.

image

2017-ий приготував спаржу, броколі, оливки та лимони. Кольором року став жовто-зелений Greenery – енергійний відтінок, що символізує зв’язок з природою. Складно знайти щось більш природне і натуральне в кольорі. Він, як ковток свіжого повітря, повний ідей та натхнення.

image

За словами Лeатрис Ейсман, виконавчого директора Pantone, колір відповідає регенерації, оновленню та оживленню. Щовесни починається новий цикл, із-під землі з’являються нові паростки. Це те, чого з нетерпінням чекаєш. І хоча колір асоціюється з живою природою, він тісно пов’язаний із технологією, інновацією та сучасністю.

У Японії існує концепція лісових ванн. Відповідно до неї найдієвіший спосіб прийти в себе після стресу – прогулятися по лісу. Знайти ліс посеред мегаполісу – надзавдання, але можна збудувати його навколо себе. Зелені речі додадуть сили, допоможуть відновитися і наблизять до природи.

image
image

НАУКОВЦІ ВВАЖАЮТЬ ЗЕЛЕНИЙ КОЛІР КОМФОРТНИМ ДЛЯ ОЧЕЙ, ОСКІЛЬКИ ВІН ПРЕДСТАВЛЯЄ ПРИРОДНУ ПАЛІТРУ. ЦЕ НЕ ЗНАЧИТЬ, ЩО В ІНТЕР’ЄРІ ВСЕ ПОВИННО БУТИ ЗЕЛЕНО. ЧАСОМ ДОСТАТНЬО АКЦЕНТНИХ ТОЧОК.


image
image

Ще одне нововведення від Pantone – колаборація з онлайн-сервісом із пошуку житла Airbnb. У січні 2017-ого компанії презентували будинок-оранжерею, оформлений у відтінку Greenery.

Вхідні двері стилізували під палітру Pantone, а інтер’єр наповнили деревами, рослинами та квітами.

  • НА ГОСТЕЙ ЧЕКАЄ СПАЛЬНЯ ЗІ СВІЖОСКОШЕНИМ ГАЗОНОМ, НАМЕТОВИЙ КУТОЧОК ДЛЯ ДІТЕЙ І ТРАВ’ЯНА КУХНЯ

image

Дім взаємодіє зі своїм гостем. Він говорить до нього за допомогою звуків природи – приємного музичного фону. Смачно пахне травами. А ще вас не насварять, якщо ви зірвете зі стін кілька листків, щоб заварити чай.

image
image
image

Тепла пікантна Зелень звертається до нашого бажання від’єднатися, розслабитися і набратись енергії. Партнерство з Airbnb здалося нам природним продовженням роботи, що дозволило перенести головний колір року в реальність”, – коментують новий проект в Pantone.

image
image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

Декор за правилами та без

05.02.17

Статті

image

Maison & Objet 2017: бачити, слухати, відчувати тишу

05.02.17

Статті

Drag