background
0%
Звук: вимкнено
image
Блог Сергія Махно

10 предметів мистецтва, які живуть в майстерні

ХТО ЗУСТРІЧАЄ ГОСТЕЙ? ЩО БЕРЕЖУТЬ СТІНИ? ЧИ ПЕРЕНОСЯТЬ КАРТИНИ ЕЛЕКТРИЧНИЙ СТРУМ? МИ ПРИГОТУВАЛИ ДЛЯ ВАС БАГАТО ПИТАНЬ І ЩЕ БІЛЬШЕ ВІДПОВІДЕЙ.

Тема декорування звучить у блозі вперше. Ми побіжно захоплювали її в інших статтях, але 3-4 речення про декор – це як аперитив без вечері. Катастрофічно мало і не насичує. Почнемо з екскурсії по майстерні. Будемо ділитись натхненням і знайомити вас із місцевими жителями – картинами та скульптурам.


10 ПРЕДМЕТІВ МИСТЕЦТВА. РІЗНІ ПОСИЛИ, ХАРАКТЕРИ, ВИКОНАННЯ. КОЖЕН ЗІ СВОЇМ КОСМОСОМ ВСЕРЕДИНІ.


image

Зустрічає гостей бронзово-скляний «Дощ» Назара Білика.

Це складна скульптура-розповідь про те, як людина і природа взаємодіють. Поза фігури символізує діалог із собою. Людина спрагла й шукає сенси. Світ відповідає їй краплею.

image

«Дев’ять тюльпанів богині полювання Діани» Зої Орлової – згусток застиглих у фарбі емоцій. Не знаю, скільки вольт у цих тендітних квітах… Але дивишся на них – і кінчики пальців поколюють.

Незамінні «Тюльпани», коли відчуваєш себе лимоном – безсилим, вичавленим. Картина «підживлює» і повертає до нормального стану. Хтось пов’язує магічне зцілення із енергетикою роботи. Хтось – із диваном, зайнявши горизонтальне положення на якому зручно споглядати «Тюльпанів». Картина з’явилася в майстерні навесні 2016 року, після дня народження Сергія. Але вже «своя».

image

Гості засипають Наташу питаннями про філософські рельєфи (прим. Наташа – наш офіс-менеджер).

Концептуальне тріо «Контрформи» підіймає тему внутрішніх «розкопок» людини. Спонукає свого глядача шукати-мислити. Завдяки синтезу форм проявляється тіньовий світ причин. Створив композицію Назар Білик, повісили на стіну – ми.

image
image

Ми довго думали, чим прикрасити робочу зону. Зупинилися на реалізованих архітектурних проектах. Ніяка мотиваційна цитата так не надихає, як результат власної роботи!

Виготовили білі рами-гіганти і повісили фотографії во ім’я продуктивності. До фотографій не дотягнутися рукою. Про підняти взагалі мовчу. Тільки милуватись. Кімната для зустрічей – місце унікальне. Де ще один на один зустрінуться Маков і Тістол? Офорти Макова втягують у світ шифрів та кодів. На одну візуальну головоломку йде солідний шмат часу. Тому вони – ідеальні для інтелектуальних вправ перед презентацією проектів.

image
  • Пальма Тістола створює фон для зустрічей і співбесід. Вона зустріла мене, коли я, тримаючи тубус за спиною та переляк всередині, прийшов влаштовуватися на роботу. Принесла удачу.

image
image

Синьо-жовтий «Комплекс повноцінності» –історія про шахтарів у чотирьох сюжетах. Розповідає донецький художник Роман Мінін. Форма кола наслідує чашку Петрі – ємність, за допомогою якої хіміки й біологи культивують мікроорганізми.

Автор зрівнює українські реалії з хімічною реакцією. Тут і висока температура, і процеси випаровування… Хтось (щось?) випадає в осад. Чи вдасться контролювати реакцію? Які наслідки вона принесе? «Комплекс повноцінності» спонукає народжувати власні сенси.

image
image

Автобіографічний «Неофольк» Миколи Маценка прикрашає кабінет Сергія. Робота ірраціональна, смілива, справжній бульйон емоцій. Автор говорить, що це єдиний його проект, у якому лінія йде від серця, а не голови. Натхненням для «Неофолька» став килим, взятий із дитинства автора.

image

Діджиталізований світ оживає в офісі завдяки картині Степана Рябченка. «Electronic eurus» витримана у дусі сучасного арту . Колір грає з хаосом. Методика творення одесита пересікає грань «малювання». Автор має архітектурний бекграунд і проектує середовища у форматі зображення.

Ще в офісі живе єнот (хтось же повинен займатися роботою).

image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

Як не просто бачити душу

24.08.16

Блог Сергія Махно

image

Як це – бути архітектором

28.05.16

Блог Сергія Махно

Drag