background
0%
Звук: вимкнено
image
Блог Сергія Махно

Лайфхак: як перемагати

Як не боятись перемагати?

Кожен дизайнер рано чи пізно приходить до усвідомлення того, що свої роботи потрібно показувати світу: на оцінку, для критики, а, можливо, навіть для визнання. Все починається на локальному рівні. Конкурс «Міс школи №90», «Найкращий студентський проект», «Працівник тижня в Макдональдсі». Далі професійні досягнення та відкриття переходять у масштаб регіональних, потім всеукраїнських. Кожен етап – сходинка у безперервній кар’єрі. Тому що кар’єра, по суті, – це не лише робота, робота та робота, а самореалізація. Недарма кажуть: «Тато – також професія».

image
image
  • Десять років тому ми і мріяти не могли про Міжнародну премію. Український дизайн у світі існував у вигляді солом’яних дахів, писанок та шароварщини. Подаватись на конкурс, скажімо, в Лондоні було чімось із надможливого. З розвитком Інтернету все стало набагато простіше.

image
image

«Industart» – це той випадок, коли все було організовано дуже оперативно. Схема така: реєстрація, вхід, завантаження робіт (з англомовним описом), відправка, вступний внесок. Все. За декілька місяців нам повідомили, що ми у фіналі! А12 жовтня на церемонії оголосили, взяли «золото».

Життя – не «поле чудес», де для виграшу треба крутити барабан чи обирати «сектор приз». Якщо ви маєте класний продукт, потрібно його розвивати.

image
image
Треба дати ідеї хід – презентувати її масам. І конкурси приходять на допомогу. Я не знаю: чесно там чи все ж підсуджують (кожен чув історію, де хтось купував призове місце), але зазвичай круті проекти не лишаються не поміченими.
  • Якщо щодня створювати щось маленьке, то за рік (а то й декілька місяців!) обов’язково народиться щось величезне, що розірве свідомість мільйонів.

image

Конкурси, немов гриби, з’являються щодня. Їх престижність не визначається багаторічним досвідом. Досить іменитого журі та підтримки відомого видання чи порталу, де потім, можливо, під пріємною позначкою «Awesome» ти знайдеш кілька слів про свою роботу . Хто його зна!
Прокинутись всесвітньовідомим – реально. Не варто втрачати цю можливість.

image

ЛАЙФХАК від Сергія Махно

Щоб перемагати – треба брати участь. Як каже мій батько: «Вовка боятись, в ліс не ходити».

image
image
image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

Реанімація старих будівель

15.10.15

Блог Сергія Махно

image

Еклектика: вибачте, що?

10.09.15

Блог Сергія Махно

Drag