background
0%
Звук: вимкнено
image
Блог Сергія Махно

Дизайн без мемів, біткоінів і криптовалют

Зібрали модні тенденції, про які говорили у 2017.
І говоритимуть у 2018

image

НОВІ МАТЕРІАЛИ

Експериментували, як могли. Робили стільці з грибів, світильники з сушеної риби і навіть купальники зі сміття (останнє — колаборація Adidas та Parley for the Oceans). У графі “актуально”, як і раніше, ресайклінг та розумне споживання. Наш Red Dot Design Awards 2017 — за плитку з матеріалів, які лишаються після будівництва.

image

ЇЖА ЯК МИСТЕЦТВО

Фуд-дизайнери і фуд-стилісти більше не здаються істотами з іншої планети. У наших Instagram-стрічках — красиві столи з красивими тарілками, де навіть макарони розкладені так, що нагадують картину.

Сміливо поєднали їжу та арт Люсі-Рут Хетеуей та Кайл Бін, відтворивши роботи відомих митців із продуктів, які ми їмо на сніданок. Акула Деміена Гьорста стала половинкою авокадо, а патерни японки Яой Кусами — краплями кетчупу на тостах.

image
image

У 2017 ми створили нову колекцію кераміки для дому — чашки, тарілки та блюдця з глини. Коли фотографували, без фуд-арту також не обійшлось.

image
image

Наша кераміка живе тут, дивись

ЯПОНІЯ

2017-ий став роком Японії в Україні, і в наших “словниках” з’явились — Гутай, раку, дзен-сади, гравюри укійо-е (завдяки останнім у Європі навіть виникло окреме явище – японізм).

Нам близько те, як японці бачать простір. Як підходять до його організації та дизайну в цілому. Надихнувшись їх світобаченням, у 2017-ому ми завершили важливий проект — квартиру у стилі вабі-сабі, де поєднали українську та японську культури.

image

ДИЗАЙНЕРСЬКІ МЕБЛІ ТА ДЕКОР

“Тренд”, який у нашій майстерні вже 15 років.

Це ексклюзивні речі, виготовлені в обмеженій кількості, з якісних матеріалів — і в цьому їхня цінність. Ми можемо сказати: таких ламп у світі всього 2-3.

Усі предмети ручної роботи, тому кольори та патерни навіть однакових моделей завжди відрізняються. Наш клієнт отримує на 100% оригінальний продукт.

image

СТВОРИТИ ОДИН СТІЛЕЦЬ І БЕЗКІНЕЧНО ШТАМПУВАТИ ЙОГО НА ФАБРИКАХ — ЦЕ ЯК ПОСТАВИТИ ОДНУ ПІСНЮ І ТАНЦЮВАТИ ПІД НЕЇ ДО КІНЦЯ СВОЇХ ДНІВ.


image

ЧОМУ Б НІ

Бренди продовжують марафон сміливих (абсурдних?) ідей. Чому б ні — вирішила IKEA і створила меблі для котів та собак. Чому б ні — Seletti і Studio Job випустили дивани у формі хот-догів та бургерів. Чому б ні — Карл Лагерфельд перетворив ялинку лондонського готелю Claridge’s на інсталяцію, перевернувши її догори дригом. Різдвяне дерево стоїть, спираючись на власну верхівку, і так, ми теж не знаємо, як на це дивитися.

image
image
image
image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

Що таке SANAA?

06.12.17

Блог Сергія Махно

image

Мистецтво кераміки

20.11.17

Блог Сергія Махно

Drag