background
0%
Звук: вимкнено
image
Блог Сергія Махно

Про мінімалізм мінімалістично

10 пунктів. Нічого зайвого.

1. Речей в будинку стало мало. Не зрозуміло, куди подівся старий бабусин сервіз.
2. Інтер’єр просторий і легкий, немов балерина. Вам теж знайдеться місце повальсувати.

image
image

3. В очей нарешті з’явилась можливість відпочити. У кольорі все м’яко і природньо. Яскраві акценти є, але строго дозовані.
4. Білий колір – основа основ. Демонструє чистоту архітектурних форм.
(Тут має бути багато слів про те, чому білий – це добре, як він розширює простір і поєднується з іншими кольорами спектру). Доповнюють його відтінки сірого та чорного.

image
image
  • ЯКЩО ЛЮДИНА НЕ МОЖЕ ЗАСНУТИ, ВОНА ПОЧИНАЄ РАХУВАТИ. СЛОНІВ, ГРАНАТОВІ ЗЕРНЯТКА, ПАЛИЧКИ ДЛЯ ЇЖІ, САМУ ЇЖУ … ДОПОВНІТЬ СПИСОК ВІДТІНКАМИ БІЛОГО. МІНІМАЛІЗМ З НИМИ ДОБРЕ ЗНАЙОМИЙ. КРЕМОВИЙ, МОЛОЧНИЙ, АРКТИЧНИЙ, СЛОНОВА КІСТКА, БЕЖЕВИЙ.

image
image

5. Боятися темряви не доведеться. Все у світлі.Величезні панорамні вікна для милування небом, сонцем, озером … або недобудованою багатоповерхівкою (як кому пощастить).

6. Лінії йдуть прямо. Навіть непрямі лінії намагаються йти прямо. Результат – лаконічні форми, прямі кути та симетрія.

image
image
image

7. Декор поставлений на мінімум, пустота ввімкнена на максимальну гучність.8. Грубі фактурні матеріали: цегла, бетон, штукатурка. Головне, щоб не оброблені. Все тяжіє до природності.

9. Скупа обстановка і кістлява архітектура мінімалізму – справа не випадку. Він прийшов з Японії. Ось і поєднує тепер у конструкціях функціональність та внутрішній зміст.

10. Слово «clean» як вдале завершення. Речі не збирають пил, а розкладені по закритих ящиках і полицях. Якщо у вас є друзі-педанти, то знайте: мінімалістичний інтер’єр – їх рай.

image
image

«МЕНШЕ – ЗНАЧИТЬ БІЛЬШЕ» – ІДЕЯ МІНІМАЛІЗМУ У СЛОВАХ ЛЮДВІГА МІС ВАН ДЕР РОЕ, ТВОРЦЯ СКЛЯНОГО ОДНОКІМНАТНОГО БУДИНКУ FARNSWORTH HOUSE.


image image

Media

обговорити
спільний проєкт

Залишити запит
Залишити запит

далі НА
MAKHNO Media

Всі новини
image

Як забрати в Україну частину Японії

20.10.16

Блог Сергія Махно

image

Секретні матеріали Сергія Махно. Кераміка

10.05.15

Блог Сергія Махно

Drag